מצויים בשלב בו אתם נדרשים לבחור חברה יזמית לפרויקט מסוג פינוי בינוי? זה הזמן לדעת הכול על בחירת חברת יזמות הנמנית על רשימת חברות פינוי בינוי בישראל
לאחר השגת הרוב הנדרש לצורך החלת פרויקט מסוג פינוי בינוי, בעלי הזכויות שהם למעשה בעלי הדירות בפרויקט, נדרשים להתאגד כקבוצה ולמנות אנשי מקצוע אשר ילוו אותם לאורך כל שלבי הפרויקט, כאשר אחד מהשלבים המרכזיים בכל תהליך של פינוי בינוי הוא שלב מינוי החברה היזמית. שלב זה מיושם בדרך כלל באמצעות מכרז אותו מנהלת נציגות הדיירים ועורך הדין המלווה את קבוצת הדיירים.
חברות פינוי בינוי בישראל
כאשר מדברים על חברות פינוי בינוי בישראל מדברים למעשה על מספר חברות יזמיות בענף הנדל"ן העוסקות ומתמחות בהליכי התחדשות עירונית בכלל ובפרויקטים מסוג פינוי בינוי בפרט. חברות אלו כוללות בתוכן חברות נדל"ן מובילות המחזיקות בבעלותן מחלקות ייעודיות המתמחות בבינוי פרויקטים מסוג פינוי בינוי, וזאת לצד חברות יזמיות שכל פועלן הוא בתחום ההתחדשות העירונית ובתחום פינוי בינוי.
בחירת יזם לפרויקט – כיצד?
מכיוון של חברה יזמית בתחום ההתחדשות העירונית היא החברה האמורה לממן באמצעות ההון העומד לרשותה ו/או באמצעות בנק מלווה וכדומה, את ביצוע הפרויקט מתחילתו ועד השלמתו, קיימת חשיבות רבה לאיתנות הפיננסית של החברה היזמית בה אתם בוחרים לצורך העניין, ולכן, קיימת חשיבות רבה לבחירת חברות פינוי בינוי בישראל במסגרת בדיקות כלכליות מקיפות לגביהן. לצורך כך, עורך הדין המלווה את קבוצת בעלי הדירות בפרויקט, ראשי לדרוש מהחברה היזמית להציג בפניו את הדוחות הכספיים שלה. כמו כן, מומלץ לקבל אישורים מרואי החשבון המבצעים ביקורת לגבי מצבה הפיננסי של החברה ואף להסתייע בשירותיהן של חברות שונות המספקות דוחות מידע עסקי לגבי פעילותה של החברות היזמיות השונות הפועלות בתחום. בנוסף לבדיקות הפיננסיות מומלץ להתייחס גם להיקף התביעות כנגד החברה ולברר מה עלה בגורלה של כל תביעה שהוגעה כנגד החברה לאורך שנות פעילותה. בדיקה נוספת אותה מומלץ לקיים היא מול אתר רשם החברות במשרד המשפטים, וזאת לצורך בדיקת פעילותה החוקית של החברה כחברה רשומה כחוק המדווחת על דוחותיה הכספיים כנדרש בחוק.
מעבר לנושאים אלו, חשוב להתייחס להיקף השירותים המקצועיים המוצעים לכם על ידי החברות היזמיות השונות לצורך קידום פרויקטים מסוג פינוי בינוי ולאופן בו החברה מקדמת את הפרויקטים השונים בהם היא מעורבת.
שלב עריכת הסכם חוזי בין החברה לבעלי הזכויות
לאחר קיומו של מכרז לצורך בחירת חברה יזמית, ולאחר בחירת החברה היזמית שתממן ותבצע את הפרויקט, קיימת חשיבות רבה לניהול משא ומתן אל מול החברה בכל הנוגע לזכויותיהם של בעלי הזכויות. שלב זה, בדומה לשלב בחירת חברות פינוי בינוי בישראל, חשוב שייעשה באמצעות עורך הדין המלווה את קבוצת בעלי הזכויות, וזאת על מנת להגן על מלוא זכויות הדיירים לאורך כל הדרך. במסגרת המשא ומתן אל מול החברה היזמית, חשוב להתייחס לנושא התמורה המובטחת לקבוצת הדיירים ולתיחום פרקי זמן הנדרשים לצורך השלמה של כל אחד מהשלבים העיקריים בהליך הפינוי, ההריסה והבינוי מחדש. בשלב זה, חשוב לציין שחוק פינוי בינוי מסדיר בתוכו את כל ההיבטים החוקתיים בנוגע לעריכת חוזה אל מול היזם בפרויקט פינוי בינוי, כאשר ביטול ההסכם שנחתם בין הצדדים יכול להיעשות במקרים בהם כ-51% מבעלי הזכויות אשר חתמו על ההסכם, רוצים לבטל אותו מסיבה כזו או אחרת הנמנית על אחת מהסיבות בגינן ניתן לבטל את ההסכם על פי חוק.